Tuesday, December 25, 2012

Kenyataan Media Wira Perkasa Malaysia 10 Safar 1434 / 24hb Dec 2012

Kepimpinan Wira Perkasa Malaysia memandang serious tentang permintaan Lim Guan Eng Ketua Menteri Pulau Pinang yg mana mahukan penggunaan Kalimah ALLAH dalam Alkitab versi Bahasa Melayu.
Pertama sekali apakah tujuan mereka ini, apakah ingin membuatkan suasana tegang dikalangan org2 Islam dan Kristian. Pada Dec 2009 yg lepas Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur memutuskan larangan menyeluruh kpd penggunaan kalimah ALLAH ini adalah salah daripada sisi undang2. Apakah LGE tak paham atau buat2 tak paham, kita juga harus menjaga sentiviti org Islam. Kebelakangan ini kita dapat melihat mereka2 ini khasnya DAP sentiasa memainkan isu2 berkenaan dgn Isu2 Agama Islam. Kita juga melihat ini adalah hasutan kpd rakyat supaya menimbulkan kembli isu ini. Perbuatan ini harus ditolak. Inilah contoh2 pemimpin pembangkang yg sengaja supaya rakyat malaysia yg sudah hidup selama lebih 55 tahun secara aman dan damai, mereka pula yg sengaja memainkan sentimen Perkauman & Agama, inilah contoh2 pemimpin2 yg berfikiran Komunis cuba menjajah minda rakyat, menghasut dan sebagainya.
Kepimpinan Wira Perkasa Malaysia memandang  mereka ini sebenarnya Agen2 yg cuba menghuru-harakan Negara. Ini lah pengkhianat org2 Islam. Sepatutnya sempena Hari Natal ini mereka2 ini menyeru supaya menjaga keaman negara tetapi sebaliknya.  Saya berharap supaya pada kali ini kita tolak mereka2 ini pada PRU 13 yg akan datang, kerana merekahlah Negara tidak  aman
Irwan Fahmi Ideris
Ketua Wira Perkasa Malaysia

No comments:

Post a Comment